Seizoenplaats en Camping

Seizoenplaats en Camping

Als je besloten hebt om een heel seizoen te gaan kamperen, zijn onderstaande punten belangrijk.

In welk deel van Nederland willen we gaan kamperen?
Dicht bij huis of toch verder weg?
Welke plek kies je?
Welke voorzieningen zijn er?
Wat is de prijs?

Houd rekening met de afstand naar de camping. Als je elk weekend wilt gaan, kost je dit veel reistijd als je ver weg zit. Ben je een keer wat vergeten, dan kan dit zeer vervelend zijn. Tevens zal dit in de toekomst veel geld kosten aan brandstof, of je rijdt al elektrisch?

Als je eenmaal een gedeelte van Nederland gevonden hebt waar je zou willen seizoenkamperen, dan komen de onderstaande punten aan de orde.

Wil je een plek aan het water? Of wil je een plek in een bos of toch op een open veld? Als je weet wat je wilt, is het belangrijk op een zonnige dag te gaan kijken, dit i.v.m. de stand van de zon. Kijk ook even of er bomen staan waar je met warm weer onder kunt zitten. Het is altijd fijn op een plek met zon, maar het kan ook snel te warm worden, en zeker in de caravan en tent. De temperaturen kunnen wel oplopen tot 45 graden in de tent. Let tevens op waar de wind vandaan komt, dit in verband met de luifel.
Ga het liefst niet in een kuil staan. Als je laag staat komt er ook veel water je kant op, en dit kan in de voortent lopen, als je geen vlonder hebt. (meer over vlonders op pagina “Handige Tips”).

Ook belangrijk is of er stroom, water en afvoer op de plek aanwezig is.
Stroom is altijd aanwezig, maar met water en afvoer is dat niet altijd het geval. En voor een seizoenplaats zijn die dingen wel belangrijk als je niet wilt sjouwen met een jerrycan.

Let ook op hoeveel ampère stroom je hebt op je plek. Heb je 4, 6, 10 of 16 ampère op je plek. Met 4 ampère kun je maar 880 watt afnemen en dat is krap aan. De rest is 6 x 220= 1320 watt / 10 x 220= 2200 watt en 16 x 220= 3520 watt

Let ook op de toiletgebouwen. Zijn de toiletten binnen of zitten deze aan de buitenkant van het gebouw. Zijn de gebouwen verwarmd, zodat je warm kunt douchen en naar het toilet kunt? Worden de gebouwen goed schoongehouden? Zijn er voorzieningen aanwezig voor mindervaliden? Wat zijn de kosten voor het warm water?

Voor overige voorzieningen zoals zwembad, Wifi, TV aansluitingen, kun je terecht op de website van de camping die je uitgezocht hebt via onze site.