Handige Tips

Handige Tips

Op deze pagina vindt U meer informatie over het seizoenkamperen.

Stroom
De kosten voor stroom op een camping zijn verschillend.
Bij de één zit dit in de totaalkosten, terwijl bij de ander per Kilowatt moet worden afgerekend. De prijzen lopen aardig uiteen, dus kijk goed wat er per Kilowatt betaald moet worden. Ook krijg je bij een aantal campings een aantal Kilowatt gratis (dus bijvoorbeeld 200 KW), de
rest moet bijbetaald worden. Kijk hier ook naar de prijs per Kilowatt.

Om zeker te weten dat je niet te veel betaald, kun je ook een energieverbruiksmeter plaatsen in de caravan. Je zult wel even de boel moeten aanpassen. Je kunt de hoofdkabel verbreken en een contactdoos plaatsen waar de meter in kan. De andere kabel die loopt naar de schakelkast kun je voorzien van een stekker die in de meter kan.

Meer over stroom weten, klik hier.

Vlonders

Vlonders hebben het voordeel dat je minder last hebt van optrekkend vocht vanaf de grond. Ook staat alles veel vlakker in de voortent en luifel. Tevens kan er geen water binnen de tent lopen met extreem veel regen.

Je kunt vlonders zelf maken van hout en pallets, maar je kunt ook kunststof vlonders kopen bij een campingzaak, of je kijkt even op marktplaats, daar worden ze ook wel eens aangeboden.

Onderstaand een voorbeeld van kunststof vlonders.

Hieronder een voorbeeld van houten vlonders.


Wifi op de camping.
Vaak komt het voor dat het Wifi signaal op de camping zwak is, hier kun je wat aan doen met een wifi repeater. Er zijn veel repeaters in de aanbieding en uitleg hiervan ook. Hieronder een aantal sites die je kunt bezoeken om informatie op te doen.

https://www.kampeermagazine.nl/wifi-versterker-camping/
https://www.asat.nl/
https://tweakers.net/

Schuurtent
Als je geen grote tent hebt, en je wilt toch veel kwijt, zoals je fietsen, grasmaaier, BBQ en nog meer. Dan kun je een schuurtentje aanschaffen.
Let wel op of daar plek voor is! Als je een schuurtentje neemt, neem er dan een van PVC. Een PVC schuurtent kun je makkelijk schoonhouden en is stevig.

Televisie kijken op de camping.

https://www.kampeermagazine.nl/tv-kijken-op-de-camping/