Caravan en Voortent

Caravan en Voortent

Caravan

Mocht je nog geen caravan hebben of wil je er één aanschaffen, let dan op de volgende dingen.

Wil je met koud weer toch in de caravan zitten, koop dan een caravan met een zitje en een apart bed, hoef je het bed niet elke keer om te bouwen met koude dagen. De keuze van het bed is heel persoonlijk. Zo heb je caravans met twee losse bedden, een eiland bed of een Frans bed. Met twee losse bedden of eiland bed, hoef je niet over elkaar te kruipen.

Denk ook goed over de keuken na. Wil je ook wassen en afwassen in de caravan, dan is een keuken met een boiler aan te raden. Ook een chemisch toilet is geen overbodige luxe, vooral voor de nacht.

Om de caravan goed warm te houden is een goede kachel gewenst en het liefst één met een ringverwarming. Je hebt ook caravans met vloerverwarming.


Caravan stallen


In de winter moet de caravan meestal van zijn plaats, afhankelijk van de campingregels. Mag de caravan niet blijven staan op de camping, dan zul je een caravanstalling moeten huren voor de winter. Er zijn ook campings waar de caravan mag overwinteren, dat scheelt weer in je portemonnee. Als de caravan niet onderdak staat, kun je overwegen om een caravanhoes aan te schaffen, dan heb je in het voorjaar nog een schone caravan.

Voortent

Wil je het hele seizoen, van april tot en met november, kunnen genieten van het campingleven, dan ontkom je niet aan een voortent die zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant PVC-gecoat is. Daarmee is de tent bestand tegen onder meer winterse omstandigheden, maartse buien en felle zomerzon. Bij dit type tent is ventileren van groot belang, want PVC ademt niet. Bij de tenten die voor het hele jaar geschikt zijn, zit het PVC aan de buitenkant én de binnenkant en is daarmee erg gevoelig voor condensvorming. Een voordeel van een PVC-tent is dan weer dat zich door het materiaal geen schimmel kan vormen, wat bij Ten Cate All Season wel kan gebeuren als je niet goed ventileert. Het voordeel van een PVC-tent is dat het gemakkelijk schoon te maken is.

In vergelijking met een tent van Ten Cate All Season is een PVC-voortent zwaar en daarmee als ‘reistent’ niet aan te bevelen. Wat de opbouw van de tent betreft, moet je bij een PVC-tent redelijk wat moeite doen om het dak strak te krijgen, omdat PVC stugger is dan Ten Cate All Season. Het is eigenlijk een must om een PVC-tent extra te verstevigen met stormstangen en dakstangen om waterzakken te voorkomen. We raden je aan om bij een PVC-tent een stalen frame van Ø 28 mm te nemen.